Texels Kookboek - Chocolade-crunch-bonbons

Ingrediënten
2 el vloeibare honing 25 gr boter 100 gr gezeefde poedersuiker 50 gr gepofte rijst
3 theelepels cacao 100 gr melkchocolade

Hulpmiddelen
grote pan rechthoekige vorm spatel/pannekoeksmes

Voorbereiding

Bereiding

In een ruime pan de honing zachtjes verwarmen met de boter. Daar de poedersuiker, de gepofte rijst en de cacao bijroeren.
Een rechthoekige kleine vorm (eventueel van karton) invetten en de massa hierin scheppen, licht aandrukken en gladstrijken.

Een pannetje met de melkchocolade in een pan met kokend water (au bain marie) al roerend laten smelten. De gesmolten chocolade over de crunch-massa uitschenken en direct met een pannekoeksmes gladstrijken.

Dit hard laten worden en daarna in bonbons van anderhalve cm snijden.

Serveertip

Soort gerecht: Aantal personen: Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!